tisdag 24 januari 2012

Första gången

Det finns en första gång för allt. Första gången man cyklar, första dagen i skolan, första gången man gör en béarnaise som funkar.
I fredags var första gången jag gjorde en risotto.
Min goda vän A utbrast -What, första gången? Du förvånar mig!
Ja, jag håller med, jag som läser kokböcker som kvällslektyr, älskar matlagningsprogram och tycker att jag är rätt hyfsad på att laga mat, varför har jag inte lagat risotto?
Kanske för att inte rätt tillfälle har kommit. Men i fredags var tillfället alldeles alldeles perfekt. Alla ingredienser hemma, barnen nattade, sällskap av min fina man. Jag rörde och spädde, det kändes som ren terapi.
Och idag är första gången jag bloggar.
Varför jag inte har börjat tidigare? Kanske för att det inte har varit rätt tillfälle. Men nu tycker jag att tillfället är alldeles perfekt. Jag vill utmana mig själv lite, fota mer, skriva mer, laga mer mat. Jag vill dela med mig av det som jag tycker är härligt.
Välkommen!

Hur risotton blev? Alldeles alldeles underbar!

1 kommentar:

  1. Ja, det var verkligen på tiden! För båda risotto och bloggandet. Ser fram mot alla dina smakprov - även om jag lär få nöja mig med de flesta den virtuella vägen. Du inspirerar mig redan innan du kommit igång. Funderar genast på risotto (och creme brulé) i helgen.
    /din goda vän A

    SvaraRadera