onsdag 13 juni 2012

Tilltugg






Alltså, tilltugg kan vara bland det bästa jag vet. Småplock, tapas, meze, ja, kalla det vad ni vill.

Så istället för en klassisk förrätt gillar jag verkligen att göra lite smått och gott innan maten. När vi firade våra fina mödrar härom söndagen blev det bubbel och en grymt god röra med kronärtskockshjärtan. Servera med lite rostat lantbröd och en annan favorit - cocktailkapris.

Såhär gör ni röran:

2 burkar kronärtskockshjärtan
2 vitlöksklyftor
1/2 dl örtolja från soltorkade tomater
2 tsk pressad citron
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 marinerade soltorkade tomater
1/2 dl strimlad basilika

Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Mixa dem med vitlök och örtolja. Smaka av med citron, salt och peppar. Strimla tomaterna och rör ned dem med basilikan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar