måndag 2 april 2012

Två och en halv timme



I helgen stod jag och rullade och stekte mormors köttbullar. Och inte nog med att receptet är så bra att man till 2,5 kg färs ska ha 2,5 msk salt och 2,5 tsk vitpeppar, det tog dessutom 2,5 timmar att göra dem från start till mål. Måste testa att göra på lite mer färs nästa gång för att se om matematiken håller...

Men, det är inte bara färsen som är viktig i dessa köttbullar, nej det är att man tillför såväl kokt potatis som franskbröd (ja, ett härligt gammalt ord) till smeten. Och det är just det som gör att man får till de här alldeles alldeles underbara köttbullarna. Det gör liksom att de inte blir så kompakta utan mer luftiga och smarriga. Om jag får säga det själv alltså... och det får jag ju.

Och just det, de ska vara små. Alltså riktigt små, inget fusk! Ha en härlig vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar